lauantai 9. kesäkuuta 2012

Tildan vintage-Tukholma

Lauantaista!

Meikäläisellä on kuulkaas ollut melkoinen viikko! Juonenkäänteitä on ollut riittämiin ja mukaan on mahtunut sydämentykytystä enemmän kuin kylliksi, mutta ei niistä sen enempää. Huvittavaa vain on, että kun luulee elämän olevan vakaata (lue paikallaan junnaavaa), niin kaikenlaisia käänteitä voi kuitenkin sattua ja tapahtua. No, onhan tämä kevät ollut aikamoista hullunmyllyä kaiken kaikkiaan. Tai koko vuosi, miten sen nyt ottaa. Sekä todella hyvässä että valitettavasti myös pahassa, kuten te vakkarilukijat tiedättekin.

Mutta sitten päivän viralliseen postausosioon. Kuluneen viikon kruunasi tietysti kollegan kanssa tehty reissu Tukholmaan. Olen istunut tässä läppärin ääressä silmät sirrillään (, sillä laiva saapui satamaan tänään aamulla klo 7.35) ja tutkinut matkan kuvasaldoa. Ihan hirveästi en ottanut kuvia ottanut, mutta eiköhän näistä saa jonkinlaisen Tukholma-katsauksen vinkkeineen koottua. Luksusta muuten on, että voin istua tässä koneen ääressä kaikessa rauhassa, hörppiä teetä ja kuunnella musiikkia. Olen jälleen häävalokuvausleskenä eikä mikään velvoita minua. Haa, mitä ylellisyyttä!

Mutta sitten sinne Tukholman reissulle. Kyseessä oli siis miniloma Tukholmassa. Mielestäni reissu ei ollut matkakustannuksiltaan kovin paha - yöpymiset Viking Linen b-luokan hytissä ja yksi yö Scandic Continental-hotelissa aivan Åhlensin kulman takana maksoi n. 130 euroa. Hotelliaamiaiset ovat aina ihania! Söimme sellaisen jo heti ensimmäisenä aamuna kauppojen avautumista odotellessa. Tuli tankattua kunnolla kävelymaratoonia silmällä pitäen :)


Kiertelimme ensimmäisen päivän lähinnä keskustan liikkeissä, mutta keskityn tässä postauksessa antamaan vinkkejä nimenomaan vintage-henkistä Tukholman reissua ajatellen.

1.Ensimmäinen todellinen herkkuvinkki on korukauppa, josta en ollut aiemmin lainkaan tietoinen. Kyseinen putiikki nimeltään Antikt Gammalt &Nytt on kahden persoonallisen miehen pitämä korukauppa, jollaista  ei varmaankaan toista ole olemassa. Liike on AIVAN pullollaan koruja halvoista kalliisiin ja vanhoista uusiin. Kaupan vintagekorukokoelmat ovat näkemisen arvoiset. Varokaa siis runsaudenpulaa ja ähkyyntymistä! Hintataso on muuten todella kilpailukykyinen suomalaisiin hintoihin verrattuna. Ostin putiikista kolmet vintage-helmet, vintage-korvakorut ja kaksi rintarossia. Teen niistä myöhemmin kokonaan oman postauksensa...




 

2. Kahvilla kävimme Konditori Sturekattenissa. Minulle tulee mieleen kyseisestä kahvilasta ehkä eniten edesmennut turkulainen Mansikkapaikka, mutta tämä oli isompi ja fiinimpi. Mummulafiilis oli loihdittu hieman nukkavieruilla antiikkihuonekaluilla, punaisilla samettiverhoilla ja öljyväritöillä. Suklaakakku oli muuten mielettömän hyvää...

3. Sitten mekko-osioon:) Lempparikaupunginosani Tukholmassa on Södermalm. Tutustuin siihen paremmin neljän vuoden takaisella serkusreissulla ja ihastuin ikihyviksi paikan boheemiin tunnelmaan kivijalkakauppoineen ja vintageliikkeineen.

 Tällä kertaaa ehdimme tutustua paremmin kahden vintage-kaupan tarjontaan.  Beyond Retrolla on Tukholmassa useampikin putiikki, mutta me käväisimme liikkeessä, joka sijaitsee Södermalmissa osoitteessa Åsögatan 144. Siellä piti tietysti hieman testailla mekkojen istuvuutta... Arvatkaapa kumpi lähti mukaan ;)













 Ehdoton Södermalmin helmi on Lisa Larsson, eräs Tukholman vanhimmista ja kuuluisimmista vintageputiikeista. Arvatkaapa kenen publiikin mekko-ongelma tuli ratkaistua erään sinisävyisen ihanuuden myötä :) Esittelen matkan mekkosaldon paremmin myöhemmin. Nyt jalusta on miehellä duunissa.


Sellaista tällä kertaa! Kiitos vielä kerran oivalle matkaseuralle :) Uutta reissua odotellessa ;)

Toivottavasti pikkuvinkeistäni on jollekulle tulevalle Tukholman reissaajalle iloa ja hyötyä:) Omia Tukholmavinkkejä voi  jättää vaikka kommenttiboksiin. Mitä siis sinä suosittelet Tukholmassa koettavaksi?

Ps. Kiva, että olette käyneet ruksimassa omia kesäpostaustoiveitanne. Vielä ehtii muutaman päivän!

8 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Mun tukholmakuume sen kun kasvaa. Tuon eka paikan helmivalikoimahan on ihan pökerryttävä!

Turun Tilda kirjoitti...

Elina: Kuule, tuo paikka ois ihan sun juttus! En kehdannut siellä ihan joka puolella kuvailla, mutta valikoimaa on huomattavasti enemmän kuin noissa kuvissa näkyy. Siellä on myös ihan mielettömän hienoja vintagejuhlakorviksia. Meinasin ihan oikeasti ahdistua, kun piti tehdä päätöksiä. Ja tosiaan paikkaa pitää tosi mielenkiintoinen miespari (tai sitten ne olivat veljeksiä); näkemisen arvoisia hekin :)

Elina kirjoitti...

Voivoivoi ja aaargh... Olen käynyt Tukholmassa tasan yhden kerran ja uskotko, että silloin elettiin 80-lukua. Olisikohan tässä nyt se pakollinen syy astua laivaan...

Karkkis kirjoitti...

Kiitos näistä vinkeistä! Minä olen jo pidempään miettinyt vintage-matkan tekemistä Tukholmaan ja nyt kyllä tekisi mieli lähteä vaikka heti. Varsinkin, kun pääsin tällä viikolla vintage-ostosten makuun täällä Turussa.

Ihania mekkoja! Odotan innolla tarkempaa postausta.

Anonyymi kirjoitti...

Hej Tilda!
Stockholm i mitt hjärta, Mälärens vakraste stad... så ska det låta.
Tack för en fin resa med dig. Jag hade jättetrevlig. Publikklänningen ser värkligen vackert i bilden. Kram O.

Turun Tilda kirjoitti...

Elina: No oletpa ihmeellisen hyvin onnistunut välttämään vadelmavenepakolaisuuden ;) Kuule nyt on hyvä syy - tuo korukauppa!

Karkkis: Ole hyvä! Yritän tehdä postauksen piakkoin :)

O: Tack O, detsamma! Det var jättetrevlig resa!

Petriina kirjoitti...

Kiinnostavia kauppoja ! Pitäisi päästä ihan rauhassa omalle Tukholman reissulle koluamaan tällaisia putiikkeja, lasten kanssa kaikkien ihanuuksien tonkiminen tuppaa olemaan hieman hankalaa...

Kivat löydöt teit !

Turun Tilda kirjoitti...

Petriina: kiitos! Suosittelen oiekasti tuota korukauppaa kaikille, oli korumaku mikä tahansa. Luulisi, että jotakin silmää miellyttävää löytynee :) Lisa Larsson on kanssa ihan ykkönen (kunhan tarkistaa vain vaatteiden kunnon huolellisesti ennen ostopäätöstä)